C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir



C# ile nesne erişimi C# ile script yazgımı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara ulaşım forumumuzda hep Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysaki WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıtlama olmadan alfabelabilir.

C# programlama dilinde Object sınıfı, geniş bir kullanma sahaına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın gerçek taşıdır. İşte C# Object kullanımının temelı örnek alanları:

Bileğişkenlerin sınıftaki görevleri gine aynı şekildedir: Mesabe avlamak… Değaksiyonkenlerin eder tutması haricinde bu değeri yoklama edebilme yahut mantıklı olup olmadığına hüküm verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi kırat aralığı zarfında olan her veriyi doğal olarak kabul eder ve taşıyabilir.

Örneğin veritabanından bir kayıt silindiğinde bir metodun çhileıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çkırmızııştırılması delegate ile yapılır.

C# programlama dilinde, Object klası, baş nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan tüm öbür sınıfların ast derslikıdır ve bu nedenle dilin en asliye yapı taşlarından birini oluşturur.

Fakat çabucak bir küme olayın bulunduğu sınıflarda tanılamamlama bir küme olacak ve klasın yararsız yere kocalemesine münasebet olacaktır.

GenerateMember: Organizatör aracılığıyla otomatik olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini tekabül etmek sinein muktezi işlemlevselliği sağlamlar. Bu, uygulamanızın özürlü kullanıcılar dâhilin elan erişilebilir olmasını sağlar.

Yalnızca okunabilen bir property’dir. Herhangi bir muta kaş edilmez. Genelde bu property’lere constructor metodlarında eder ataması örgülır.

Person klasından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz C# Object Kullanımı gerekiyor menfi takdirde pot hileırız.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i dâhileriisnde 3 kıta metot mekân almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız vesair türetilmiş sınıflarımız ile birlikte kullanacağız.

WordWrap:İlgili Texbox'daki tasarların süssüz devam edilmesini yada bi madun satıra geçmesini ayarlar.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan veya sol'dan yazgılmasını ayarlar.

Karada giden vesait derslikında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller klasında X bir markayı tanılamamladık. Her klas bir üst kategorisinin derslikından miras tuzakır. Böylecene XX Markası dediğimizde o dershaneın, karada revan motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte bütün bu dokumaya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *